ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Жители на Западен внесоха заявление против строителство под терасите им

Подписка и заявление против застрояване на зелено предблоково пространство внесоха днес жители на блок в района зад МОЛ Пловдив. Хората са категорични, че са твърдо против изграждане на 8-етажна нова сграда в малкия парцел с площ 519 кв.м., който се намира буквално под терасите им.

Въпросният имот само до преди половин година бе общинска собственост, но бе предоставен на дружеството „Тея Инвест” като обезщетение в голямата заменка на 7 общински имота срещу 50 декара от парцела в парк „Отдих и култура”:

ОБЩИНАТА ДАВА ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ СРЕЩУ 50 ДЕКАРА ЗЕЛЕН ЧАСТЕН ПАРЦЕЛ

 „ Преди седмица случайно разбрахме, че на малката полянка пред блока ни ще се извършват строителни дейности- 8-етажна бизнес сграда. Това е много малко пространство и ако такава сграда се издигне ще бъде на не повече от 2-3 метра от терасите на хората. Затваря ни цялото лице. А и самото място винаги е било междублоково пространство”, каза пред общината днес Жанета Гюлеметова, домоуправител на жилищния блок в Смирненски. Тя внесе възраженията от името на хората в квартала и подписка с техните парафи в администрацията заедно с представителя на инициативата „Пловдив, град за хората” Тони Стойчева.

Хората подчертаха, че никой до този момент не ги е уведомил за инвестиционните намерения. Те подчертават, че и в момента зоната е презастроена, а автомобилите са навсякъде. Заявяват, че ако и тази малка зелена площ се застрои, в квартала няма да остане въздух.

„Съседните блокове също са против, защото и в момента няма паркоместа. Имаме проблеми с вода и ако изникне още една сграда ще стане още по-зле. Ако от общината не откликнат сега, ще търсим адвокати и ще стигнем до съда”, категорична е Жанета Гюлеменова.

„Изтърпяхме всичко до този момент- това мащабно строителство в нашата зона. Но това…”, коментираха жителите на блока, които наскоро разбрали, че в района им ще се строи и 80-метрова сграда.

„Къде ще отидат всички тези хора и колите им?”, питат се гражданите.

При внасянето на документите в администрацията те са се срещнали с кмета Здравко Димитров, който обещал да се обърне внимание на казуса.

Чуйте още какво казаха те във видеото на Под тепето:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

6 коментари

  1. Нишо няма да проиизтече от протестите, вече са се “ разбрали“ строителните Мутри и Общинарите…заверата никога не е била и няма да бъде в полза на гражданите!

    1. В случая (а и в другите случаи свързани с „инвеститора“) е важно да се проследи както как така и чрез каква схема Царският Остров и ЛОНГОЗНАТА ГОРА на Града са станали „частна“ абсурдна собственост, че оттам обратно МУТРИТЕ да ни прецакват със …заменки, ах, сестро (кон за кокошка)

      Имал съм Орган „ИКОНОМИЧЕСКАЯ ПОЛИЦИЯ“ мярна ми се одеве; не знаех

      1. …те са на заплата бе, майна, както и прокуратурата = що да се главоболят (той кметът даже да не би като се подписва във ведомостта да ходи на работа?)

        1. „ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ’ се забавлява да тормози бабушкелите из селцата ако имат на двора дръвца за огрев!

          Колко остроУМНО!

          Това са походи с таратайките, то са командировАчни, премиални; то са засади (Андрешко!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина